Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2018. 08:40 >> 08:38

PORESKA UPRAVA

Muzičari za praznike zaradili skoro milion

Tokom novogodišnjih pranika muzičarima su isplaćeni honorari u vrijednosti od 900 hiljada eura, a Poreska uprava je naplatila 120 hiljada eura poreza. U primorskim opštinama usljed povećanog prometa u ugostiteljskim objektima i na trgovima naplaćeno je 5 milona eura poreza na dodatu vrijednost (PDV). U januaru, naplaćeno je oko 55 miliona eura prihoda od čega 25 miliona PDV-a.

Tokom januara Poreska uprava naplatila je 54 miliona eura prihoda od PDV-a ili 6 miliona više u odnosu na 2017. Od PDV-a je naplaćeno oko 25 miliona eura.

"U Februaru je evidentirano i naplaćeno 18 miliona eura", kazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

U primorskim opštinama tokom januara i februara evidentirano je i naplaćeno od PDV-a oko 7 miliona eura. Osim naplate prihoda od povećanog prometa u ugostiteljskim objektima i trgovinama tokom novogodišnjih praznika, naplaćeni su i porezi na honorare.

"Evidentirani su honorari od 900 hiljada eura i naplaćeno je 120 hiljada poreza", kazala je Vuletić.

Poreska uprava prethodne godine kroz reprogram poreskih dugovanja naplatila je oko 24 miliona eura, isto toliko očekuju da će naplatiti i ove.

"Zakon predviđa raskid ugovora ukoliko na vrijeme ne budu plaćali porez ili budu kasnili sa uplatom", kazala je Vuletić.

Objavena je i crna lista najvećih poreskih dužnika koja pokazuje da su njihova dugovanja oko 140 miliona eura od čega je reprogramom obuhvaćeno 80 miliona. Poreska uprava objavila je i Bijelu listu poreskih obveznika koji redovno plaćaju porez.

 

Kristina Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније