Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2018. 15:21   >>  15:29

ZEKOVIĆ PORUČIO

Napravljen prvi korak ka uvećanju minimalne zarade

Na sjednici Socijalnog savjeta napravljen je prvi korak na uvećanju minimalne zarade, kazao je Član Socijalnog savjeta i predlagač Inicijative za uvećanje minimalne zarade Bojan Zeković.

"Savjet je konacno prihvatio raspravu i razmatrajući Inicijativu za uvećanje minimalne zarade jednoglasno odlučio da formira radnu grupa čiji je  zadatak da pripremi precizan proračun efekata uvećanja minimalne zarade, kako bi nakon pribavljanja preciznih podataka na narednoj sjednici Savjeta odlučili o Inicijativi", kazao je Zeković.

On ističe da će Radna grupa, u roku od mjesec dana, pored fiskalnih efekata razmotriti i efekte uvođenja startnog neoporezivog dijela zarade kao kompenzacionu mjeru za poslodavce, što već postoji u većini zemalja regiona.

Zeković je optimista i očekuje da će dogovor biti postignut te da će biti zadovoljni i sindikati i poslodavci i Vlada.

“Cilj radne grupe je da dobijemo precizne podatke za odlučivanje kako bi otklonili paradoks da Crna Gora ima najnižu minimalnu zaradu u regionu, nižu i od Makedonije i od Srbije i od Kosova i od Albanije i od Hrvatske i od Slovenije, dok istovremeno prema analizama UPCG, imamo najoporezovanije i najopterećenije poslodavce u regionu. Jedno od mogućih rješenja je da se poslodavci, putem neoporezivog dijela zarade, rasterete dodatnih obaveza koje bi imali po osnovu uvećanja minimalne zarade po osnovu doprinosa. Važno je da postoji dobra volja i otvorenost za razgovor i ima razloga za uvjerenje da ćemo doći do dogovora koji će biti dobar za sve partnere” zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније