Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2018. 15:01 >> 15:00
1

POČELI PREGOVORI

Mijenja se sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom

Izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Turske i proširivanjem liste koncesija poljoprivrednih proizvoda, tržište će biti dodatno liberalizovano, ocijenjeno je tokom prve runde pregovora predstavnika dvije države.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je tokom prve runde pregovora, koji su u prethodna dva dana održani u Podgorici, osim o pristupu tržištu poljoprivrednih proizvoda, razgovarano i o trgovini uslugama.

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom, Goran Šćepanović, a tursku pomoćnik generalnog direktora za EU poslove u Ministarstvu ekonomije, Ramazan Kisa.

Iz crnogorskog Ministarstva su podsjetili da je u decembru u Ankari održana druga sjednica Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Turske, na kojoj je dogovoreno da se u ovoj godini počnu pregovori o dodatnoj liberalizaciji.

Naredna runda pregovora biće održana putem video konferencije u martu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније