Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2018. 19:12 >> 19:11

EKOLOŠKA REKONSTRUKCIJA

Šest ponuđača za prvi blok TE

Šest ponuđača javilo se na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja.

U EPCG su danas otvorene ponude na tenderu za nabavku usluge koja podrazumijeva izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka TE.

Na tender se prijavilo šest ponuđača, a EPCG će u narednom periodu pristupiti njihovoj ocjeni.

Zajedničku ponudu su dostavili Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o, zatim Grupa ponuđača Institut IGH d.d., Zarubezhenergoprojekt d..d. i CAU – "Centar za arhitektutu i urbanizam" iz Zagreba, Steag Energy Services Gmbh iz njemačkog Essena. Ponudu su dostavili i Institut za građevinarstvo d.o.o. i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi d.o.o. Beograd, sa sjedištem u Podgorici, kao i Konzorcijum "EKONERG – NIK COM-ESOTECH" iz Zagreba i VPC Gmbh iz Njemačke.

EPCG je 25. decembra 2017. raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a tender je vrijedan 900 hiljada eura.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE "Pljevlja".

Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine.

Ekološka rekonstrukcija bi trebalo da bude završena do 2021. godine.

Ona podrazumijeva izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjeđenje rada elektrofilterskog postrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније