Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 07. 2013. 08:15 >> 08:18
1

KAPITALNI PROJEKTI

Kinezi hoće da ulažu

Pored izgradnje autoputa, Kina je zainteresovana i za Luku Bar, gradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, obnavljanje prekookeanske plovidbe, kazao je u intervju Pobjedi ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

On kaže da kineska kompanija CCCC i CRBC, a to je zapravo ista kompanija samo su u odnosu majka-kćerka, je među najjačima u toj oblasti u svijetu, kazao je Ži Žaolin.

Ži Žaolin kaže da kompanija CCCC danas zauzima deseto mjesto među 250 najjačih svjetskih kompanija u toj oblasti, a istovremeno je među 500 najjačih svjetskih kompanija uopšte.

"To pokazuje da se radi o veoma kompetentnoj kompaniji koja takođe ima najmoderniju opremu i tehnologiju za posao kojim se bavi, a ima i vrhunske stručnjake sa bogatim iskustvom. Do sada ona je izvodila radove iz oblasti saobraćajne infrastrukture u više od 100 zemalja. Sa druge strane, ponuda koju je dala ova kompanija je najozbiljnija i cijena je vrlo povoljna", kazao je Žaolin između ostalog.

On nije mogao da saopšti da li će crnogorske firme biti angažovane na tom projektu.

"Kada definitivno bude potpisan ugovor onda će se sve znati, ali predstavnici ove kineske kompanije koja će nositi ovaj posao već su najavili da će sigurno angažovati više crnogorskih firmi", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније