Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 07. 2013. 15:57 >> 16:09
2

NAKON STEČAJA

Krivokapić: Rješenje-prijevremena penzija

Predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapić, predložio je Vladi da svim zaposlenima preko 30 godina u aluminijskoj industriji omogući penzionisanje. Krivokapić je Radiju Antena M rekao da je njegov predlog zainteresovao premijera Mila Đukanovića.

"Naš predlog koji je upućen Ministarstvu rada i socijalnog staranja premijeru se jako svidio - da se svim zaposlenima preko 30 godina u aluminijskoj industriji omogući penzionisanje i na taj način bismo bili sigurni da su ti ljudi obezbijeđeni, jer poslije određenog vremena novac se potroši i opet imamo socijalni slučaj zaposlenog koji je ostao bez radnog mjesta", objasnio je Krivokapić.

 

 

Njega raduje činjenica što Đukanović ne vidi crnogorsku ekonomiju bez Kombinata aluminijuma koji, kako smatra, u ovom trenutku može biti jedina lokomotiva za pokretanje crnogorske ekonomije kroz aluminijsku industriju.

"Tako da ni u jednom trenutku nijesam vidio dilemu kod njega da li Kombinat treba ili ne da radi", kazao je Krivokapić koji se sa Đukanovićem sastao u petak.

U slučaju napuštanja Kombinata, navodi Krivokapić, radnici neće ostati nezbrinuti.

Iako je isplata socijalnog programa jedno od mogućih rješenja, prijevremeno penzionisanje je, za Sindikat, prihvatljivija opcija.

Time se, kaže Krivokapić, trajno rješava pitanje radnika Kombinata.

Sporazum sa Montenegro bonusom Krivokapić vidi kao osnov za očuvanje procesa proizvodnje i smatra da u naredna tri mjeseca proizvodnja u Kombinatu neće biti dovedena u pitanje.

Stečajna uprava KAP-a potpisala je u petak ugovor sa Montenegro bonusom, na osnovu kojeg će ta kompanija preuzeti imovinu fabrike i organizovanje proizvodnje u stečajnom postupku.

Stečaj u KAP je uveden u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније