Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

27. 01. 2018. 07:50 >> 20:03
1

VLADA ZA BUDŽET

Do aprila dogovor o novom zaduženju

Ministarstvo finansija nastaviće razgovore sa predstavnicima Deutsche, Erste, Societe Generale, OTP i Unicredit banke o zaduženju za finansiranje budžeta u ovoj godini, koji su početi na konferenciji Eurominey prethodne sedmice u Beču.

“Cilj je da se kreditni aranžman postigne do kraja marta i dogovore što bolji uslovi”, saopštili su Pobjedi predstavnici Ministarstva finansija.

Oni su kazali da je većina banaka pokazala interesovanje za kreditiraje budžeta Crne Gore za ovu godinu, koje bi bilo podržano garancijom Svjetske banke (SB) od 80 miliona eura, i podsjetili da je cilj obezbjeđenje dijela sredstava za refinansiranje obaveza po što povoljnijim uslovima.

Na osnovu te garancije u Vladi očekuju da se zaduže između 200 i 240 miliona eura.

Crnogorsku delegaciju na konferenciji u Beču, koja je održana 16. i 17. januara i koja tradicionalno okuplja preko 1,1 hiljadu investitora, emitenata i finansijskih posrednika, predvodio ministar finansija Darko Radunović. Iz tog Vladinog resora kazali su da će pokušati da obezbijede zajam po što povoljnijim uslovima.

“Predviđeno je da se aranžmani zaključuju na period sa dužim dospijećem, odnosno na otplatu od deset godina. Obezbjeđivanje kreditnog aranžmana, podržanog garancijom SB, trebalo bi da bude okončano do kraja marta. U narednom periodu predstoje pregovori sa bankama prilikom kojih će se definisati i konačni uslovi aranžmana”, objasnili su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније