Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 07:35 >> 07:02

TREĆA FAZA

Kamata za Hiljadu plus 2,99%

Treća faza rješavanja stambenih potreba po povoljnim uslovima uskoro treba da počne i već je izvjesno da će fiksna kamatna stopa biti najmanja do sada i iznosiće 2,99 odsto, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja u turizmu Marko Čanović.

On je Pobjedi saopštio da su trenutno u fazi pregovora sa bankama u vezi svih uslova za kreditiranje projekta Hiljadu plus stanova.

"Na osnovu dosadašnjeg toka pregovora, fiksna kamatna stopa bi trebala da iznosi 2,99 odsto, na period ne duži od 20 godina", poručio je Čanović, dodajući da očekuju da će javni poziv biti raspisan u februaru, nakon završetka pregovora da predstavnicima banaka i građevinskih kompanija.

Javni poziv za građane biće raspisan u martu.

Istakao je da su u ovoj fazi predviđena sredstva u iznosu od 20 miliona eura.

"Imajući u vidu nižu kamatnu stopu i novitet u ovom projektu, a to su stanovi iz starogradnje, koji će uticati na smanjenje cijene stana po metru kvadratnom, očekujemo da će od 450 do 500 domaćinstava, odnosno hiljadu članova tih domaćinstava riješiti stambeno pitanje", kazao je Čanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније