Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

19. 01. 2018. 17:00 >> 16:31

POZIV POSLODAVACA

Uključiti preduzetnike u pregovore s EU

Šef Sektora za međunarodne odnose i ekonomiju u Uniji poslodavaca Mirza Mulesković ocijenio je, na Regionalnom evropskom forumu o razvojnim politikama, da su one u našoj zemlji u značajnoj mjeri usklađene sa EU prioritetima, ali da privatni sektor i socijalni partneri još uvijek nijesu uključeni u dovoljnoj mjeri u kompletan proces njihovog kreiranja.

"Mulešković je predstavio stanje po pitanju učešća privatnog sektora u proces donošenja odluka u Crnoj Gori, uputio na značaj uključivanja socijalnih partnera u proces pridruživanja Crne Gore EU, kao i značaj jačanja privatnog sektora u predpristupnim pregovorima", saopšteno je iz UPCG.

On je podsjetio da je Crna Gora prva država koja je uključila predstavnike civilnog društva u kompletan proces pregovora, što predstavlja dodatan stimulans za dalji rad i razvoj civilnog društva u Crnoj Gori.

"Ocijenjeno je da mora dodatno da se radi na uključivanju socijalnih partnera - posebno na nivou lokalnih samouprava, a da sve odluke treba da se donose uz podršku predstavnika poslodavaca i zaposlenih. Takođe, Mulešković je naglasio da ne postoji mogućnost napretka ukoliko se ne radi na razvoju privatnog sektora koji predstavlja okosnicu razvoja svakog društva – kako na prostorima Zapadnog Balkana, tako i u zemljama članicama EU", naglasili su iz Unije.

Na Forumu je zaključeno da sve zemlje, i članice EU i zemlje kandidati, moraju dodatno da rade na razvoju politika koje će biti usklađene sa programima EU, i da se sve politike moraju donositi na način da budu koherentne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније