Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 01. 2018. 12:42 >> 12:28

MBA UPOZORAVA

Ubrzati eliminisanje biznis barijera

I pored pozitivnog trenda kada je eliminisanje biznis barijera u pitanju, u MBA smatramo da ima još dosta prostora za unapređenje poslovnog ambijenta, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, saopšteno je iz Montenegro biznis alijanse.

Kako navode u saopštenju, to je proces koji traži kontinuirane aktivnosti, jer ma koliko biznis barijera bilo uklonjeno, uvijek ima onih koje opstaju ili onih koje se tek javljaju.

“Dakle, svi relevantni subjekti moraju pažljivo pratiti stanje u ovoj oblasti, kako bi svojim aktivnostima uticali na stvaranje što kvalitetnijih uslova za razvoj biznisa u Crnoj Gori”; poručuju iz MBA.

Kako navode, najčešće reakcije privrednika se odnose na dalje unapređenje zakonske regulative i relaksaciju privatnog sektora od svih nepotrebnih ograničenja koja stoje na putu razvoja biznisa.

Takođe ukazuju na neophodnost efikasnijeg rada administracije na svim nivoima.

“Smatraju da je neophodno jačanje stručnog kapaciteta, naročito na lokalnom nivou. Nedostatak adekvatne ponude radne snage navode kao problem koji otežava njihovo poslovanje. Smatraju da je siva ekonomija problem kome treba posvetiti posebnu pažnju. Privrednici ukazuju na neophodnost smanjenja ili eliminisanja određenih dažbina koje se odnose na komunalne usluge, razne takse i slično”, navodi se u saopštenju MBA.

Sve ovo, kako ističu, obavezuje, ne samo javni sektor, nego i poslovne asocijacije koje predstavljaju privatni sektor, da intenziviraju svoje aktivnosti u cilju stvaranja što podsticajnijeg poslovnog ambijenta kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

“U tom smislu je neophodno ne samo nastaviti, nego ojačati i osnažiti saradnju privatnog i javnog sektora što bi bez sumnje imalo pozitivan efekat na ostvarenje zacrtanih ciljeva. MBA će i u godini koja je pred nama nastaviti svoje aktivnosti u tom pravcu, svjesna da nam samo razvijeni biznis može obezbijediti ekonomski i svaki drugi prosperitet”, poručuju iz MBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније