Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2018. 08:59 >> 08:27
4

CVJETA CRNO TRŽIŠTE

Legalna prodaja cigareta pala 20 odsto

Na trafikama je tokom novembra i decembra prodaja cigareta pala oko 20 odsto, a nekim uvoznicima su proizvođači vratili akcizne markice, jer cigarete ne mogu da prodaju, pišu Vijesti.

„Pad je nastavljen nakon što su od 1. januara ponovo povećane akcize na cigarete“, rekao je Vijestima sagovornik sa legalnog tržišta cigareta.

Istovremeno, crno tržište svakim danom cvjeta sve više, a nelegalne cigarete prisutne su i „ispod tezge“ u manjim maloprodajnim objektima širom Crne Gore.

Razlog za bujanje nelegalne prodaje cigareta, kako piše podgorički list, je taj što su najjeftinije cigarete u legalnoj prodaji tri puta skuplje od sličnih kod švercera.

Prošle godine je akciza povećana dva puta, u aprilu i agvustu.

Iz Ministarstva finansija saopštili su Vijestima da je, prema Monstatu, u periodu od januara do novembra prošle godine uvezeno duvana i proizvoda od duvana u vrijednosti od 13,6 miliona EUR, što je 18,8 odsto više u odnosu na 2016.

„Ministarstvo ne raspolaže podacima o prodaji“, kazali su iz tog Vladinog resora.

Iz Agencije za duvan nijesu mogli da saopšte podatke o prodaji za prošlu godinu, jer se još obrađuju.

Iz te institucije su uoči Nove godine rekli da je za 11 mjeseci prošle godine , prema podacima veletrgovaca, prodato 2,5 odsto manje cigareta , nego u istom periodu 2016.

Novo poskupljenje od 1. januara iznosilo je od 30 do 50 odsto centi po paklici.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније