Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 01. 2018. 17:36 >> 17:06

PORUČIO EPCG

Miličković: Ne prebacujte odgovornost

Mali akcionar EPCG Vasilije Miličković optužio je rukovodstvo te kompanije da u vezi, kako je kazao, koruptivnog posla sa Rudnikom uglja Pljevlja odgovornost želi da prebaci na Skupštinu akcionara EPCG.

Miličković je reagovao na saopštenje EPCG, u kojem su njegove tvrdnje nazvane netačnim i manipulatorskim.

Reagovanje Miličkovića prenosimo integralno.

Raduje me saznanje da pratite moje političko djelovanje, pa je bilo za očekivati da će iz Nikšića doći prve čestitke za izbor "malog akcionara" za prvog demokratski izabranog predsjednika Crne Gore i poštara koji će donijeti ček na 600.000 eura za dobro urađen posao i povraćaj 12.092.000 eura opljačkanih na ime lažnih konsultanskih usluga na Vaš EPCG žiro-račun. Moja bitka da spriječim tu pljačku, na ime konsultanskih usluga bez javnog tendera, me neodoljivo podsjeća i na ovaj slučaj gdje je menadžment i Odbor direktora EPCG-a tvrdio da je to sve rađeno po zakonu, da nije potreban tender, a što se kasnije pokazalo kao Vaša neistinita tvrdnja, nije valjda da me čeka novi trnoviti put za zaštitu imovine EPCG od njenog Odbora direktora i menadžmenta.

Vi mene kamenom, a ja Vas hljebom potvrđuje crnogorsko prokletstvo, kad Vi nećete moram - prinuđen sam ja istaknuti da sam osim čeka na 600.000 eura za božićne praznike očekivao "Zlatnu plaketu" i za moju mukotrpnu sedmomjesečnu bitku sa neznavenom i nestručnom Vladom da se na instant raskine ugovor sa kompanijom A2A. Ministarka Sekulić je nedavno saopštila u medijima da je Vlada odustala od osmogodišnje isplate 35 milionskih rata, da Vlada intezivno pregovara sa inostranim bankarskim institucijama koje će preuzeti obaveze iz sporazumnog raskida ugovora sa A2A i tako odmah postala vlasnik 99 odsto akcija u EPCG. Ovim se otvaraju novi horizonti da kroz novu dokapitalizaciju na žiro-račun EPCG se slije milijarda eura za izgradnju hidro energetskih i drugih postrojenja od ozbiljnog strateškog partnera, čiji proizvod bi bio isključivo izvozno orijentisan za tržište Italije. Što bi ta milijarda eura značila za crnogorsku ekonomiju, za grad Nikšić, gdje bi EPCG bila lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore, bio je moj osnovni motiv - program da se kandidujem za predsjednika Crna Gore kako bih kroz medijsku promociju vršio pritisak na neznavenu i nestručnu Vladu Duška Markovića da se realizuje ta ideja. Kao što vidite, ta bitka sa Vladom ulazi u završnu fazu.

Moja otpor menadžmentu i Odboru direktora u EPCG koji ne želi da spriječi zamišljenu pljačku EPCG od strane akcionara Rudnika uglja koja traje više od godinu ulazi u završnu fazu gdje se odgovornost - drama želi prebaciti na Skupštinu akcionara EPCG i Skupštinu akcionara RUPV, što neodoljivo podsjeća na Vaše bježanje od lične odgovornosti i od same skupštine akcionara pravite pozorište. Ovo kažem iz razloga što u Vašem reagovanju navodite da je ugovor o kojem je riječ u nadležnosti tih skupština, ali ne kažete ko priprema taj akt i da su akcionari A2A i Vlada 99 odsto vlasnici, pa za potpisivanje štetnog ugovora po Vama bi krivac bila "skupština akcionara".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније