Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

09. 01. 2018. 09:40 >> 09:13

PODACI EK

Poraslo povjerenje u ekonomiju eurozone

Povjerenje u ekonomiju eurozone je u decembru poraslo na najveći nivo u više od 17 godina, saopštila je Evropska komisija (EK).

Indikator ekonomske klime u eurozoni je porastao na 116 poena u decembru sa novembarskih 114,8 bodova, što je najbolji rezultat od oktobra 2000. godine, prema istraživanju EK.

Skok indeksa je bio veći od prognoza ekonomista i pokazatelj je boljeg raspoloženja među kompanijama u skoro svim sektorima, prenosi B92.

Povjerenje u industrijskom sektoru je dostiglo rekordan nivo, a znatno optimističnije su i kompanije u sektoru usluga.

Povjerenje potrošača je u decembru dostiglo najviši nivo od januara 2001. godine, čime su potvrđene ranije procjene.

Brojni analitičari su strahovali da će politička neizvjesnost ugroziti ekonomske performanse eurozone u prošloj godini, ali je ona uspjela da pobije takva očekivanja i da ostvari snažan rast.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније