Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 01. 2018. 19:00   >>  18:28

EPCG SAOPŠTILA

"Miličković manipuliše, tvrdnje netačne"

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić reagovala je, kako je saopšteno, povodom podnešene krivične prijave i tendencioznih i netačnih informacija koje je u javnosti saopštio mali akcionar EPCG Vasilije Miličković. Reagovanje EPCG prenosimo integralno.

Prvo:
Gospodin Miličković je podnio, kako je naveo u medijima, krivičnu prijavu VDT-u zbog odluke o kupovini uglja iz RUP-a iako odluka još nije ni donešena. Naime, kako je i sam g-din Miličković upoznat, jer je prisustvovao Skupštini, tokom skupštine akcionara 30.12.2017 godine menadžment kompanije proslijedio je Odboru direktora informaciju, kako bi se zakazala sjednica Skupštine akcionara na kojoj bi se razmatrao nacrt ugovora i donijela odluka. Sjednica je zakazana za 31.januar, a g-din Miličković i ostali mali akcionari moći će da razmatraju i iznesu lični stav po tom pitanju. Dakle, nije izvršeno bilo koje krivično djelo, niti bilo koja protivpravna ili sumnjiva radnja.

Drugo:
Gospodin Miličković podnosi krivičnu prijavu protiv lica koja nijesu niti odobrila, niti potpisala ugovor, niti je to u njihovoj nadležnosti, već je nacrt istog, ponavljamo, upućen na razmatranje Skupštini akcionara, čiji je član i Miličković.

Treće:
Gospodin Miličković navodi da podnosi krivični prijavu zbog neobjavljivanja javnog tendera za nabavku uglja od RUP-a. Očigledno je da g-din Miličković ne želi da ukaže na precizne odredbe (ne poznaje) Zakona o javnim nabavkam, a kao dugogodišnji mali akcionar EPCG trebao bi da bude i upoznat sa pravnom regulativom i činjenicom da, nabavka uglja eksplicitno predstavlja izuzetak od primjene ovog zakona, što je bila praksa i ranije.

Četvrto:
Gospodin Miličković saopštava da bi kupovina uglja od 24 eura po toni predstavljala štetu za EPCG iako je, podsjećamo, ona najniža cijena od svih dosadašnjih po kojima je u posljednjih deset godina rudnik isporučivao ugalj pa čak i manja od regulisane cijene od strane RAE, utvrdjene u posljednog godini regulacije cijene uglja.

Peto:
Gospodin Miličković prijavljuje sebe kao zviždača, iako je sve navedene informacije i dokumenta dobio prije i tokom skupštine akcionara kao svi prisutni ostali akcionari i predstavnici medija.

Šesto:
Gospodin Miličković ovakvom vrstom prijave i neistinitim navodima može biti upravo interesantan nadležnom državnom tužiocu u smislu izvršenja krivičnog djela zbog lažnog prijavljivanja iz člana Krivičnog zakonika.

Svi navedeni i u potpunosti neosnovani i krajnje neozbiljni navodi podnosioca prijave, tj. gdina Miličkovića, narušavaju ugled kako kompanije tako i svih akcionara Društva. Nepoznavanje poslovne prakse kompanije, pravne normative, lična promocija, ali i pokušaj izazivanja pažnje u smislu svoje političke karijere, ne opravdava Miličkovića da saopštava ovakve manipulativne i netačne informacije.

Na kraju, želimo da istaknemo da će Odbor direktora i menadžment EPCG, kao i do sada, preduzimati sve zakonske aktivnosti u interesu kompanije i svih njenih akcionara, stvarajući preduslove za još bolje poslovne rezultate i stabilniji elektroenergetski sistem Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније