Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

22. 12. 2017. 14:52 >> 14:28

LUŠTICA DEVELOPMENT

"Poslujemo po zakonu"

Kompanija Luštica Development posluje u potpunosti u skladu sa legislativom, poštuje zakonske propise i Ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i redovno izmiruje zakonima i ugovorom predviđene obaveze, saopšteno je iz te kompanije.

Kako navode, u najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, izgradnju integrisane destinacije Luštica Bay do sada je uloženo više od 120 miliona eura, što je više od deset odsto ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura.

"Sve obaveze po pitanju zakupnine zemljišta, poreza i drugih dažbina su plaćene, neke i unaprijed, emitovane su akcije sa garantovanom dividendom za građane Crne Gore. Vladi Crne Gore je do sada plaćeno 10 miliona eura za zakup zemljišta, a, po osnovu dodatne rente, stekla je pravo na akcije u vrijednosti od tri miliona eura. Kompanija je platila troškove projektne dokumentacije za puteve MR1 i MR2, što nije bila njena obaveza, i ponudila da izgradi dio MR2 dionice što takođe nije bila obaveza kompanije, već isključivo dobra volja za saradnju kako sa Vladom Crne Gore tako i sa lokalnom zajednicom. Lokalnoj i i široj zajednici do sada je kroz sponzorstva i donacije opredjeljeno više od 1,2 milion eura. Partnerstva sa domaćim kompanijama za rezultat imaju nekoliko stotina radnika i inženjera iz Crne Gore angažovanih na izgradnji, od čega je samo na izgradnji hotela The Chedi Luštica Bay angažovano njih 210", navode u saopštenju.

Izmirenje obaveza prema Vladi Crne Gore, kako navode, Kompanija inicira na vrijeme, kao što je slučaj i sa dijelom prihoda od prodaje nekretnina koji pripada Vladi.

"Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније