Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

21. 12. 2017. 17:00   >>  16:27

NURKOVIĆ OCIJENIO

Višestruka korist od Ugovora

Ministar saobraćaja, Osman Nurković je rekao da Ugovor o uspostavljanju transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana predstavlja najznačajniji dokument u budućem periodu koji je potpisan između EU i zemalja članica Jugoistočne Evrope.

Nurkovića je, ocjenjujući korist Ugovora, istakao da regionalna saobraćajna mreža Zapadnog Balkana postaje produženi dio evropske saobraćajne mreže kao i da će se dobijena grant sredstva kroz agendu povezivanja Balkanske šestorke povećavati u narednom periodu.

"Do sada je državama u regionu dodijeljeno oko 550 miliona eura od čega 300 miliona za izgradnju infrastrukture. Ovaj Ugovor je od velikog značaja za Crnu Goru i imaće višestruke pozitivne efekte u smislu stvaranja mogućnosti za dodatno ulaganje u regionu, povećanje konkurentnosti, podsticanje rasta i otvaranje novih radnih mjesta", kazao je Nurković.

Podsjetimo, Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o potpisivanju Ugovora o osnivanju transportne zajednice. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније