Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

21. 12. 2017. 15:19   >>  14:47 1

NIKŠIĆKI DPS

Demokrate paušalno i nestručno o budžetu

Demokratska Crna Gora nestručnim i paušalnim ocjenama o budžetu Opštine Nikšić, na sebi svojstven, kako su kazali iz lokalnog DPS-a, zlonamjeran način, pokušavaju da obmanu građane i sačuvaju i ono malo podrške što im je ostalo nakon totalnog političkog fijaska.

 

“Ošamućeni nedavnim debaklom na lokalnim izborima podvaljuju nove neistine i sumorne prognoze. Na taj način samo dokazuju da ne žele i ne misle dobro Nikšiću i da im nikako ne odgovara što se Nikšić, zahvaljujući DPS-u, razvija i što napreduje iz godine u godinu”, navodi se u reagovanju DPS-a na jučerašnje tvrdnje Demokrata.

Iz nikšićkog DPS-a kazali su da Demokrate nijesu mogli da nađu boljeg prognozera od Radoja Karadžića, koji je kao odbornik DF-a 2014. godine pričao kako je Nikšić u haosu, kako nas čeka dužničko ropstvo i bankrot.

“Vidimo da je kravatu promijenio, ali priča je ostala ista. Uostalom, to je i odlika vaše partije, pokušavate da sakrijete vaš pravi identitet, ali su se građani uvjerili ko ste i kakve su vaše namjere”, kažu iz DPS-a.

Oni dodaju da su budžet ocijenili kao restriktivan, kao i da je to istinit prikaz sa preporukom da se i dalje zadrži recept budžetske discipline;

“Budžet je realan te i dalje vodi lokalnu samoupravu ka konsolidaciji finansija i pronalaženju puta ka stabilizaciji i razvoju privrede. Egalizacioni fond nije milostinja, već je riječ o finansijskoj praksi i standardu, koji postoji svuda u okruženju i odraz je dobre saradnje sa Vladom”.

Kapitalni projekti, poručuju iz DPS-a, se ne prenose, “riječ je o procesu koji je standardan, jedne godine se počne sa projektom, a druge se on razvija”.

“Ne pravimo jedne te iste vodovode i to dobro znaju građani Nikšića. Mnogo razvijeniji gradovi mogu da zavide Nikšiću što je dovedena voda i do najudaljenijih sela u opštini.
Nastavićemo da ulažemo u vodovode razvijajući tako ruralna područja”, navodi se u saopštenju.

Nije tačno, navode iz DPS-a. da ne može Opština da se zadužuje, već nema potrebe za tim.

“Cilj je bio da usvojimo realan budžet koji se ostvaruje. Svođenje analize budžeta na troškove administrativnog materijala, goriva, telefonskih računa ispod je svakog nivoa struke i znanja”, dodaju oni.

Iz DPS-a su poručili Demokratama da su ljubomorni na Nikšić.

“Potrčali ste da se pohvalite rezultatima vaše vlasti u Budvi i Kotoru. Možete jedino da se "pohvalite" kako ste eksperti u zbrinjavanju rodbine, kumova i prijatelja. Trebalo bi da vas je sramota što na račun građana Crne Gore primate platu, a ne dolazite na posao, ali takvi ste ljudi da vam se crvene samo kravate, ali ne i obrazi”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, Miloševićevim političkim unučićima ne odgovora što DPS u Nikšiću odlično radi svoj posao i što su to građani prepoznali.

“Demagozi bi najviše voljeli da ne vraćamo dugove, da se još više zadužujemo, da ne investiramo u ruralna područja, tačnije, voljeli bi da se ostvare sve njihove sumorne prognoze i želje. Ipak, na vašu žalost, a na sreću građana Nikšića, nastavićemo odgovorno da radimo svoj posao. Vaše prognoze završiće baš kao ona nedavna da bazen nikada više neće proraditi i da je to propali projekat. Vidjeli smo svi šta se desilo, bazen uspješno radi, a podrška Demokrata pada i pada”, zaključuju u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније