Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 12. 2017. 14:53   >>  14:29

CG - AZERBEJDŽAN

Zainteresovani za podršku CG ekonomiji

Osim usmjerenja na realizaciju projekta Portonovi koja će u budućnosti značajno doprinijeti boljem pozicioniranju Crne Gore na turističkoj mapi, Azmont Investment zainteresovan je i za pružanje podrške razvoju ukupne ekonomije u Crnoj Gori. U tom pravcu, strategija Nove banke usmjerena je na održivi rast i postepeno širenje mreže u Crnoj Gori, saopštili su predstavnici investitora iz Ažerbejdžana.

Sa rukovodstvom Nove banke AD Podgorica i kompanije Azmont Investments, razgovarao je guverner Centralne banke Crne GOre (CBCG) Radoje Žugić.

Kako je saopšteno iz CBCG, predstavnici Nove banke i Azmont Investments-a upoznali su guvernera sa strategijom daljeg razvoja banke i aktivnostima na planu realizacije projekta Portonovi.

"Po riječima predsjednika Odbora direktora Azmont Investments-a, Ahmeta Erentoka, ova kompanija je, osim usmjerenja na ovu važnu investiciju, koja će u budućnosti značajno doprinijeti boljem pozicioniranju Crne Gore na turističkoj mapi, zainteresovana i za pružanje podrške razvoju ukupne ekonomije u Crnoj Gori. U tom pravcu, strategija Nove banke usmjerena je na održivi rast i postepeno širenje mreže u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili u ocijeni da su mala i srednja preduzeća okosnica ekonomskog razvoja Crne Gore, te da je neophodno iznaći načine za još jaču podršku ovom sektoru.

"Guverner Žugić je prezentovao sagovornicima najvažnije indikatore bankarskog sektora, kao i aktivnosti CBCG, usmjerene na stvaranje preduslova za nastavak pozitivnih trendova koji se bilježe u ovoj oblasti. On je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom kompanije Azmont Investments, koji uključuje dalji rast Nove banke i jačanje njene pozicije na crnogorskom tržištu i istakao da je CBCG pružiti podršku ovim aktivnostima u okviru svojih nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније