Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

13. 12. 2017. 19:25   >>  18:53

UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE

Crnoj Gori još 3,8 miliona eura za saobraćaj

Evropska unija je u okviru osamnaestog poziva za dostavljanje projekata Zapadobalkanskog investicijskog okvira dodijelila Crnoj Gori dodatnih 3,8 miliona eura za pripremu infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja, potvrđeno je na sastanku Upravnog odbora ovog instrumentaodržanom danas u Frankfurtu, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova (MEP).

Kako je saopšteno, 2,5 miliona eura odobreno je za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju prioritetne poddionice obilaznice oko Budve na dionici Jadransko-jonskog autoputa i 1,3 miliona eura za revidiranje studije izvodljivosti i prateće analize troškova i koristi za autoput Bar – Boljare.

"Odobreni projekti su dodatni u nizu projekata koje EU finansira u Crnoj Gori u sklopu Berlinskog procesa, kao političke platforme u okviru koje Unija pruža podršku Zapadnom Balkanu za saobraćajno i energetsko povezivanje i sprovođenje pratećih reformi u ovim oblastima. Evropska unija je dodjelom dodatnih finansijskih sredstava potvrdila spremnost da nastavi s finansijskom podrškom infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori u skladu s ciljevima i prioritetima Berlinskog procesa", naveli su iz MEP-a.

Crnu Goru je na sastanku predstavljala generalna direktorica za evropske fondove Ivana Glišević Đurović.

Ona je, navodi se, predstavila članovima Upravnog odbora odobrene projekte, ukazavši na posvećenost Crne Gore cjelokupnom procesu planiranja i sprovođenja infrastrukturnih projekata, posebno u oblastima koje su prepoznate kao prioritetne u okviru Agende povezivanja.

"Dodatno ulaganje u pripremu projekata u oblasti saobraćaja je od posebnog značaja u kontekstu unapređenja infrastrukturne povezanosti Crne Gore sa susjedima i doprinijeće bržem početku sprovođenja projekata, novim investicijama i dinamičijem ekonomskom razvoju Crne Gore i Regiona", poručila je Glišević Đurović u svom obraćanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније