Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

07. 12. 2017. 08:03 >> 07:31

VLADA UTVRDILA

Strancima 18.185 dozvola za rad

Vlada je utvrdila godišnju kvotu za 2018. u ukupnom broju od 18.185 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, pišu Dnevne novine.

 

Iz ukupno utvrđenog broja raspoređeno je 13.185 dozvola, za zapošljavanje stranaca 8.310 , sezonsko zapošljavanje stranaca 3.547 i pružanje ugovorenih usluga stranaca 1.328 dozvola.

Izdvojeno je 5.000 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, u takozvanoj rezervi, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja može dodatno rasporediti za pojedine namjene u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje.

Vlada je izašla u susret zahtjevima poslovne zajednice i njihovim iskazanim potrebama za zapošljavanjem strane radne snage, sagledavši stanje i kretanje na domaćem tržištu radne snage i iskorišćenost kvote od 76 odsto za prvih devet mjeseci tekuće godine.

Izdvojeno je 5.000 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, u takozvanoj rezervi, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja može dodatno rasporediti za pojedine namjene u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније