Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

07. 12. 2017. 07:50   >>  07:32 7

PEJOVIĆ NAJAVIO

Bude li poravnanja, izlazim iz KAP-a

Ukoliko dođe do poništenja sudskog poravnanja koje smo zaključili sa stečajnom upravom Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) u vezi sa zemljištem kod Gintaša, Uniprom će tužbom tražiti raskid ugovora o kupovini fabrike i povraćaj kupoprodajne cijene, kazao je Dnevnim novinama vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

On je naglasio da bi pokretanje postupka za poništenje poravnanja stavilo Uniprom u nepovoljan položaj da trpi štetu bez svoje krivice, te da bi njegovim izlaskom iz KAP-a svi bili na gubitku, a najviše država jer je podgorička fabrika jedan od najvećih izvoznika, a samim tim i značajan poreski obveznik.

“S obzirom da Uniprom upravlja proizvodnjom, te da stečajna uprava KAP-a nema kapaciteta da se njome bavi, pretpostavljam da bi raskidom ugovora i izlaskom Uniproma iz KAP-a došlo do gašenja proizvodnje, velike materijalne štete i otpuštanja radnika”, istakao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније