Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

05. 12. 2017. 15:21 >> 14:49
5

SVJETSKA BANKA

"Impresivni rezultati Vlade CG"

Šef kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuel Salinas, ocijenio je da su rezultati koje je Vlada Crne Gore u kratkom periodu postigla impresivni, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kako navode, ministar finansija Darko Radunović sastao se sa timom Svjetske banke, kako bi se osvrnuli na rezultate godinu dana rada 41. Vlade, te razgovarali o planovima za naredni period.

Radunović je, prezentujući osnovne makrofiskalne i ekonomske pokazatelje rasta i razvoja naše zemlje u prethodnoj godini, istakao da su napori Ministarstva finansija bili usmjereni ka sprovođenju fiskalne konsolidacije u funkciji očuvanja stabilnosti i održivosti ukupnog finansijskog sistema, te da posebno zadovoljstvo pričinjavaju podaci o napretku u svim segmentima.

"Fiskalna strategija je donijela značajno povećanje prihoda, smanjenje deficita i stimulisala ubrzan ekonomski rast, i još značajnije, trasirala je put kojim treba ići i u narednom periodu", rekao je Radunović.

Salinas je pohvalio saradnju sa Ministarstvom finansija.

"Rezultati koje je Vlada u kratkom periodu postigla su impresivni", ocijenio je Salinas,

On je dodao i da su postavljeni temelji za sprovođenje sistemskih, reformskih procesa.

"Svjetska banka stoji na raspolaganju da u partnerskoj ulozi potpomogne napore Vlade da uspješno stigne do postavljenog cilja", dodao je Salinas.

Radunović je, govoreći na temu značaja podrške Svjetske banke budžetu Crne Gore, koja bi trebalo da bude odobrena u formi garancije 20. decembra tekuće godine, istakao da ista predstavlja refleksiju kvalitetnog odnosa koje su naše institucije uspostavile sa timom SB.

"Podrška, tehnička i finansijska posebno je dragocjena zbog momenta u kojem stiže i trenda koji uspostavlja", ističe Radunović.

Na sastanku je, dodaju u saopštenju, dogovoreno da se aktivnosti na zajedničkim projektima i operacijama u narednom periodu intenziviraju, kako bi svi predviđeni rokovi bili ispoštovani u potpunosti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније