Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 20:18 >> 19:46

VLADA DONIJELA

Uredba o vrstama postupaka javnih nabavki

Vlada je danas donijela Uredbu o vrstama postupaka javnih nabavki i načinu njihovog sprovođenja za diplomatska i konzularna predstavništva Crne Gore u inostranstvu.

“S obzirom na značaj vanjske politike i specifičnosti pojedinih zemalja prijema, bilo je neophodno da se uslovi i postupci sklapanja ugovora za nabavku roba i usluga za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u inostranstvu urede posebnim propisom, kako bi se sistem zaštite prava učinio efikasnijim”, saopšteno je iz Vlade.

Uredba se, kako je propisano, neće primjenjivati na povjerljive nabavke, u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima, čime se ispunjavaju utvrđeni bezbjednosni standardi.

Vlada je danas utvrdila i Predlog izmjena i dopuna zakona o prevozu opasnih materija kojim se, radi podizanja stepena opšte bezbjednosti u Crnoj Gori, uspostavljaju standardi za sve subjekte koji se bave tom djelatnošću.

U okviru implementacije Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Vlada je donijela odluku o imenovanju Savjeta za reviziju planskih dokumenta.

“Savjet broji ukupno 36 članova, a čine ga stručnjaci iz oblasti prostornog planiranja, arhitekture, građevinarstva, geodezije, elektrotehnike, poljoprivrede i šumarstva, kao i predstavnici lokalnih samouprava”, zaključuje se u saopštenju.

Donijeli odluku o energetskom bilansu

Vlada je donijela i odluku o energetskom bilansu Crne Gore za narednu godinu, koji obuhvata bilanse električne energije, uglja i naftnih derivate, kao i mjere za njegovu realizaciju.

“U diskusiji je saopšteno da je obezbijeđenje potrebnih količina svih energenata na pouzdan i prijemčiv način opredjeljujući faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore, kao i da je, u tom smislu, neophodna puna posvećenost svih energetskih subjekata, korisnika i nadležnih organa, realizaciji mjera predviđenih tim bilansom”, rekli su iz Vlade.

Vlada je donijela i izmjenu uredbe o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih osoba, kojom je period primjene produžen do 31.decembra naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније