Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis; Objavio: I. P. ]

29. 11. 2017. 12:48   >>  12:16

MONSTAT SAOPŠTIO

Vrijednost otkupa 13 miliona eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i zemljoradničkih zadruga u trećem kvartalu iznosila je 13 miliona eura, 25,4 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, pokazuju podaci Monstata.


Od toga se na vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje odnosi 4,8 miliona eura ili 36,7 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 8,2 miliona eura ili 63,3 odsto.

“Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda je u odnosu na isti kvartal prošle godine porasla 25,4 odsto, od čega vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 18,7 odsto, a otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 29,7 odsto”, rekli su iz Monstata.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu stoka po vrstama i kategorijama učestvuje sa 20,7 odsto, svježe povrće sa 18,1 odsto, grožđe sa 15,6 odsto, sirovo kravlje mlijeko sa 14,3 odsto, svježe voće sa 12,3 odsto, kokošija jaja sa 7,2 odsto, ostali proizvodi 5,4 odsto, svježa riba 4,4 odsto, industrijsko bilje 1,3 odsto, prerađevine voća i grožđa 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније