Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

24. 11. 2017. 07:58 >> 07:26
1

ZA 9,2 ODSTO

Budžet veći zbog kredita za brodove

Predlogom zakona o budžetu za narednu godinu za Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predviđeno je 34,9 miliona eura, što je skoro tri miliona eura, odnosno 9,2 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja.

Do rasta budžetskih sredstava tog resora došlo je zbog povećanja predviđenih sredstava za oblast pomorstva i civilnog vazduhoplovstva, odnosno prvenstveno zbog obaveze Vlade da otplaćuje kredit Crnogorske plovidbe, kojim su prije sedam godina kupljena dva broda, piše Pobjeda.

Za ovaj program predviđeno je 7,4 miliona eura, što je za 68 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, koja su iznosila 4,4 miliona eura.

Najveći dio u ovoj potrošačkoj jedinici treba da bude potrošen za transfere institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru.

Ovi transferi planirani su u iznosu od 6,37 miliona eura, što je za 127,7 posto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za te namjene, koja su iznosila 2,8 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније