Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 11. 2017. 11:13   >>  10:40

SLIJEPAČ MOST - PLJEVLJA

Završen most na rijeci Ljuboviđi

Radnici podgoričkog preduzeća Tehnoput, kojem je Direkcija za saobraćaj povjerila rekonstrukciju i izgradnju mostova na regionalnom putu Slijepač most-Pljevlja, završila je još jedan u nizu mostova na rijeci Ljuboviđi.

Završen je most u selu Bijeli potok koji je do sada najzahtjevniji i u čiju izgradnju je ugrađeno više betona i armature nego u prethodna tri. Preostalo je da se asfaltiraju prilazi mostu sa obje strane, kada će biti predat na korišćenje.

Tehnoput je odmah počeo izgradnju novog mosta na istom regionalnom putu koji po složenosti i ulaganjima ne zaostaje iza prethodnog. Tempo radova zavisiće prvenstveno od vremenskih prilika, obzirom da su obezbijeđena sredsta za izgradnju i riješeni imovinsko pravni odnosi, koji su kočili početak izgradnje.

Tokom ranije rekonstrukcije puta koja je podrazumijevala izgradnju dvije trake nije bila obuhvaćena sanacija mostova koji su ugrožavali bezbjednost putnika zbog neodgovarajućih gabarita i oštrih krivina. Rekonstrukcijom je osigurana bezbjednija situacija na tom putu.

Milion eura za sanaciju te važne saobraćajnice obezbijedila je Direkcija za saobraćaj.

Istovremeno, bjelopoljsko preduzeće FINECO završilo je potporne zidove na dionici od Pavinog Polja do Kovrena čime su sanirana klizišta koja su ugrožavala saobraćaj na tom dijelu puta.

Radove na toj i drugim dionicama, koji su se takođe odnosili na sanaciju potpornih zidova, finasira Direkcija za saobraćaj, sa 372 hiljade eura.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније