Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 23:57 >> 23:25

PODACI MONSTATA

Otkup mlijeka veći 3,8 odsto

Ukupna količina otkupljenog kravljeg mlijeka u septembru iznosila je 2,17 miliona litara, 3,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Monstata.


"U poređenju sa avgustom otkupljena količina je manja 6,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da sadržaj mliječne masti u septembru u odnosu na isti mjesec prošle godine, veći 2,8 odsto, a proteina 0,1 odsto.

"U poređenju sa prethodnim mjesecom sadržaj mliječne masti je manji 0,1 odsto, a proteina četiri odsto”, rekli su iz Monstata. 

U septembru je u odnosu na isti period prošle godine zabilježeno povećanje proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda 14,7 odsto, kajmaka 29,2 odsto i sira 27,7 odsto. Smanjena je proizvodnja konzumnog mlijeka 1,7 odsto i pavlake 7,6 odsto.

"U septembru je u odnosu na avgust zabilježeno povećanje proizvodnje kajmaka 14,1 odsto, dok je došlo do smanjenja proizvodnje konzumnog mlijeka 2,4 odso, pavlake 21 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda 18,2 odsto i sira 14,5 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније