Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

03. 11. 2017. 12:24 >> 12:18

SEKULIĆ I BEĆAJ

Povezati naučnike i privrednike

Uvezivanje naučnih sa privrednim aktivnostima od velikog je značaja za razvoj malih i srednjih preduzeća, jer nauka može dati konkretan doprinos pojedinim privrednim granama, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra inovacija i preduzetništva u Vladi Kosova Besima Bećaja.

Sekulić i Bećaj razgovarali su danas na marginama Konferencije o ekonomiji koja se od juče održava u Bečićima. Na sastanku je zaključeno da je stimulisanje sektora MSP kroz različite programe podsticaja od velikog značaja za unapređenje proizvodnje.

„U tom smislu, naučni sektor može i treba jednim svojim dijelom da bude okrenut privredi, dajući tako konkretan doprinos pojedinim granama industrije“, zaključeno je na sastanku.

Sekulić je upoznala kosovskog kolegu sa projektom Biznis karavan koji Ministarstvo ekonomije realizuje prethodnih 9 mjeseci i kazala da se upravo jedan od 9 programa koje kroz karavan prezentujemo tiče uvođenja novativnosti u MSP.

„Preduzeća još uvijek u dovoljnoj mjeri ne prepoznaju važnost uvođenja inovacija i mi radimo na tome da se u tom smislu pristup poslovanju promijeni“, kazala je ministarka Sekulić.

Sekulić sastala se i sa makedonskim potpredsjednikom Kočom Angjuševim i ministrom ekonomije u Vladi Makedonije Krešnikom Bektešijem sa kojima je razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje dvije države.

"Na sastanku je razgovarano o energetskim potencijalima dvije zemlje, a istaknuta je i važnost razvoja preduzetništva kao stuba zdrave privrede", saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Sekulić učestvuje na panelu „Konkurentnost i inovacije“ koji će biti organizovan u okviru Konferencije o ekonomiji – Monetnegro 2017 koja se održava u hotelu Splendid u Bečićima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније