Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 10. 2017. 21:50   >>  21:22

SIMOVIĆ U LONDONU

Dogovorena saradnja CG i UK

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja dogovorilo je saradnju sa kolegama iz Londona, i biće razmotreni konkretni projekti, u cilju obezbjeđivanja ekspertske podrške i usavršavanja kadrova iz Crne Gore u prestižnim institucijama Velike Britanije.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore Milutin Simović razgovarao je danas u Londonu sa visokim zvaničnikom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i hrane, Damjanom Tvejtsom.

Simović je, kako je saopšteno iz Vlade, priliku iskoristio za predstavljanje aktuelnih procesa u unapređenju sektora poljoprivrede i posebno ribarstva.

Kako se navodi, tokom sastanka su definisana polja saradnje i podrške Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i hrane Velike Britanije Crnoj Gori.

"U tom pravcu će se razmotriti konkretni projekti, u cilju obezbjeđivanja ekspertske podrške i usavršavanja kadrova iz Crne Gore u oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane, u prestižnim institucijama Velike Britanije", kaže se u saopštenju.

Tradicionalno dobri odnosi sa UK

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo njeguju tradicionalno dobre bilateralne odnose, što se posebno manifestuje kroz podršku britanske Vlade crnogorskim strateškim prioritetima, konstatovano je na današnjem sastanku Simovića i državnog ministra za Evropu i Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alana Dankana.

"To se manifestuje kroz podršku Vlade UK nedavnom učlanjenju Crne Gore u NATO, kao i kroz kontinuiranu podršku unapređenju demokratskih standarda i ekonomskim reformama", ocijenili su Simović i Dankan

Simović je, kako je saopšteno iz Vlade, pozdravio jasnu poruku da je Zapadni Balkan i dalje u fokusu britanske Vlade, što je i afirmisano kroz odluku UK da bude domaćin Samita lidera država Zapadnog Balkana i predstavnika Evropske unije sredinom 2018. godine, u okviru „Berlinskog procesa.

Simović je, kako se navodi, zahvalio na podršci koju britanska Vlada pruža Crnoj Gori od obnove nezavisnosti, posebno u vidu značajne ekspertske pomoći na promociji ekonomskih reformi, sa ciljem smanjenja poslovnih barijera i unapređenja poslovnog ambijenta, kao i u institucionalnim reformama i izgradnji efikasnije javne uprave u Crnoj Gori.

Simović je kazao da je, zahvaljujući odgovornoj politici i višegodišnjem sprovođenju fiskalnih i ekonomskih reformi, Crna Gora danas poznata po stimulativnom poslovnom ambijentu, niskim poreskim stopama, izjednačenom tretmanu domaćih i stranih investitora, političkoj i makroekonomskoj stabilnosti i konstantnim napretkom u unapređenju poslovnog ambijenta.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji su prisustvovali sastanku, informisali su Dankana o investicionim mogućnostima u sektoru energetike i turizma.

Dankan je, kako se navodi u saopštenju, pozdravio reformske iskorake Crne Gore i napredak ostvaren u procesima integracija.

“Ukazao je na poseban značaj Crne Gore, kao najboljeg primjera u regionu. Takođe je potvrdio spremnost za dalju podršku njegove Vlade budućim reformskim, demokratskim i ekonomskim iskoracima Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

Dankan je, dodaje se, naglasio punu posvećenost Vlade UK u pripremi narednog Samita lidera regiona, u okviru "Berlinskog procesa", i pozvao na aktivan odnos crnogorske strane u pripremi Samita i definisanju ključnih tema.

“Dankan je i ovom prilikom čestitao Crnoj Gori na uspješnom prevazilaženju brojnih izazova koji su bili prisutni u njenim završnim integracionim procesima u NATO, osvrćući se dodatno na evidentne pokušaje osporavanja prava Crne Gore na slobodan izbor”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније