Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

24. 10. 2017. 08:30 >> 09:12
5

PREMIJER MARKOVIĆ

Za autoput povučeno blizu 62 miliona

Za izgradnju autoputa je od početka godine povučeno blizu 62 miliona EUR, što je imalo snažan multiplikativni efekat na ostale sektore ekonomije, posebno građevinarstvo, saobraćaj, skladištenje i trgovinu, saopštio je premijer Duško Marković.

 

On je u intervjuu Pobjedi, komentarišući ocjene dijela opozicije koja rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) posmatra kao isključivu "zaslugu" izgradnje autoputa, rekao da mu je drago što je dio opozicije promijenio mišljenje.

"Makar više ne dovode u pitanje potrebu gradnje autoputa i uspješnost projekta. Dio opozicije je u vezi s ovim najznačajnijim infrastrukturnim pregnućem u našoj istoriji, prošao put od pokušaja negiranja uopšte potrebe gradnje autoputa, preko pokušaja ismijavanja ovog grandioznog projekta – 'autoput od nigdje do nigdje“', da bi sada priznao da je ipak to projekat koji je već u izgradnji doveo do rasta BDP-a", kazao je Marković.

Sada, kako je naveo, govore kako osim toga ne postoji ništa drugo, a sam projekat pokušavaju da problematizuju izvlačeći navodne nedostatke.

"Vremenom će morati da prihvate i da je riječ o projektu koji je od suštinskog značaja za dalji razvoj Crne Gore. Ne zamjeram što to nijesu vidjeli ili nijesu željeli ili nijesu uspijevali da vide od početka. Nije svako obdaren vizijom. Što se tiče tvrdnji kako osim autoputa nema ničeg drugog – to su potpune besmislice", poručio je Marković.

On je saopštio da je, pored investicione aktivnosti na izgradnji autoputa, snažna investiciona aktivnost zabilježena i u turizmu i poljoprivredi.

"Tu su i ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta u industriji, izgradnja podmorskog elektroenergetskog kabla, puštanje u rad vjetroelektrane na Krnovu, kao i ostale investicije u zemlji. Sve je to doprinijelo ukupnom rastu investicione potrošnje, kao važne komponente rasta BDP-a", tvrdi Marković.

On je rekao da je više investicija, osim izgradnje prioritetne dionice autoputa, koje su doprinijele ekonomskom rastu, ali je autoput najveća.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније