Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 10. 2017. 17:33 >> 17:13
2

DEMOKRATE TUZI

Izgraditi fabriku za preradu voća i povrća

Malesiji je naophodna fabrika za preradu voća i povrća, ističe nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Tuzima Štefan Camaj.

"Kao što iz dana u dan ističemo, Malesija je jedan od najznačajnijih krajeva u Crnoj Gori za poljoprivredne djelatnosti. Zato, naš fokus držimo na ovom najčešćem izvoru prihoda i teške kore hljeba za stanovnike ovog područja. Pored toga što je poljoprivreda ovdje na najnižem nivou, naravno zahvaljujući vlasti, nikome od njih i ne pada na pamet da ovakvo stanje popravljaju", navodi Camaj.

Žalosno je, kaže on, i krajnje neodgovorno da ta plodna i nepregledna ravnica nema ni jednu jedinu fabriku za preradu poljoprivrednih proizvoda.

"Jer ako vlast nije u stanju da svojim poljoprivrednicima obezbijedi prodor na sopstveno tržište, onda je logično da se za neprodatu robu napravi fabrika za prerađivanje. Ljudima godinama propadaju tone proizvoda zato što žive u zemlji u kojoj se pošteni proizvođači ne mogu probiti na domaće tržište", ističe Camaj.

U svim uređenim državama, kaže Camaj, kojima je interes građana na prvom mjestu, vlast se trudi da svoje proizvođače izvede na strana tržišta, a naši poljoprivrednici, dodaje, ne mogu se izboriti ni na domaćem.

"Mještani Malesije, veliki i vrijedni domaćini, stalno nam govore da nije problem raditi i proizvesti - problem je prodati. Da toliko kvalitetnih proizvoda (voća i povrća) ne bi propadalo potrebno je izgraditi modernu fabriku za njegovu preradu, kako poljoprivrednici ne bi imali uzaludan trud, već da imaju jednu vrstu osiguranja, da ako ne prodaju sirovu robu, da će je preraditi i tako izvesti na tržište", navodi se u saopštenju.

Izgradnju fabrike za preradu voća i povrća Camaj navodi kao jedan od planova razvitka poljoprivrede i pomoći Malesiji koji Demokrate imaju u svom Programu za Tuzi.

"Stanovnici Malesije svjesni su da su im promjene potrebne, svjesni su da da im ova vlast ništa dobro neće donijeti, a u Demokratama prepoznaju novu, mladu, radnu i iskrenu snagu koja će zajedno sa njima učiniti sve kako bi opština Tuzi stala na svoje noge i imala ono što joj pripada", zaključuje Camaj.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније