Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2017. 16:40 >> 16:10

JEDINA PONUDA

"Voli trade" bi da zakupi zemljište na Šasu

Na drugi javni poziv za učešće na tenderu za davanje u zakup nepokretnosti na lokalitetu Šas u opštini Ulcinj, koji je 22. septembra objavila Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, pristigla je jedna ponuda, koju je dostavila kompanija “Voli trade”, konstatovano je danas na otvaranju ponuda, sapštila je Komisija za valorizaciju.

"Na današnjoj, petoj po redu, sjednici Komisije otvorena je ponuda, uz prisustvo predstavnika ponuđača. Konstatovano je da je ponuda dostavljena na vrijeme, i formiran je poseban radni tim koji će ocijeniti formalnu ispravnost ponude, u cilju daljeg sprođenja postupka odlučivanja o prihvatljivosti ponude", navodi se u saopštenju.

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini podsjeća da je u javnom pozivu za davanje u zakup na lokalitetu Šas ponuđeno oko 70 hektara poljoprivrednog zemljišta, u cilju valorizacije tog zemljišta, a na bazi prethodne zainteresovanosti većeg broja investitora. Na prvi javni poziv za učešće na tenderu za davanje u zakup ove parcele, objavljenom 22. juna nije bila dostavljena ni jedna ponuda, nakon čega je Komsija predložila Vladi raspisivanje novog javnog poziva.

"Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, u svojstvu predsjednika komisije, tokom današnje sjednice, izrazio je zadovoljstvo zbog pristigle ponude, iskazujući uvjerenje i očekivanje da je ovo realno mogući put za valorizovanje značajnog, a neiskorišćenog, poljoprivrednog kompleksa", piše u saopštenju.

Simović je naglasio da će Vlada nastaviti sa valorizacijom poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Takođe je istakao i očekivanje da će taj postupak naići na sve veću zainteresovanost investitora.

"U tom pravcu, na današnjoj sjednici, razmotreni su nacrti tenderske dokumentacije za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na još tri lokaliteta, u opštinama Ulcinj i Kotor i na teritoriji Glavnog grada Podgorice, ukupne površine od oko 200 hektara", kazali su iz Komisije.

Saopšteno je da će nakon sprovođenja dalje procedure i odluka Vlade, javni tenderi veoma brzo biti objavljeni, što bi, prema riječima potpredsjednika Simovića, u konačnom trebalo da doprinese daljem rastu poljoprivredne proizvodnje, povećanju konkuretnosti sektora poljoprivrede i otvaranju novih radnih mjesta.

"Konstatovano je značajnim što će se kroz valorizaciju jednog od ovih lokaliteta ući u postupak sanacije opožarene površine od 150 hektara i njegovu valorizaciju kroz poljoprivrednu proizvodnju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније