Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

14. 10. 2017. 13:26   >>  13:12

25 POLAZNICA

Menadžerke uspješno prošle obuku

Dvadesetpet žena menadžerki, kao i poslovnih žena prošlo je kroz četiri treninga realizovana u okviru projekta pod nazivom "Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori", koji sprovodi UPCG, uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO).

Četiri jednodnevna, tematski povezana treninga realizovana su u periodu od 30. septembra do 14. oktobra, a vodili su ih treneri Ivana Malović, Smilja Vukićević, Žarko Ivanović i Danka Ćetković.

Obuku su prošle žene zainteresovane za dalji razvoj karijere i napredak ka višim pozicijama upravljanja i rukovođenja, koje su imale mogućnost da u vrlo dinamičnom okruženju, uz mentorsku podršku trenera, prođu posebno kreiranu obuku koja predstavlja svojevrsnu platformu za razvoj baze znanja, vještina i profesionalnih rezultata.

“Liderski potencijal i pozitivan uticaj aktivnog učešća žena u menadžerskim strukturama i upravljačkim tijelima, elementi su koji ukazuju na potrebu da žene koje iskazuju spremnost da ulažu u razvoj svoje karijere treba ohrabriti, podržati i javno promovisati kao primjere dobre prakse koju treba slijediti”, navodi se u saopštenju UPCG.

Navode da i pored toga što visokoobrazovane žene čine većinu u odnosu na muškarce, u Crnoj Gori još uvijek postoji značajan broj organizacija koje se svjesno odriču potencijala, znanja i vještina ovog posebno kvalifikovanog kadra, a time i dobrih poslovnih rezultata i drugih benefita nastalih angažmanom tog istog kadra.

"To potvrđuju i podaci iz istraživanja među kompanijama koje je UPCG nedavno sprovela, a koje je pokazalo da žene u našoj zemlji najčešće obavljaju poslove koji nose niži stepen odgovornosti, manje su plaćene i sporije napreduju na hijerarhijskoj ljestvici", poručuju iz UPCG.

Polaznice trening programa UPCG biće javno promovisane na završnoj konferenciji projekta na kojoj će, između ostalog, biti dodijeljene i nagrade najboljim ženama menadžerkama u Crnoj Gori, u okviru konkursa koji će UPCG uskoro raspisati.

Ovaj projekat UPCG je dio regionalnog projekta „Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu“ koji zajednički sprovode ILO i UNDP, a finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније