Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

13. 10. 2017. 08:38   >>  08:08

RAZMATRAĆE VLADA

Nacrt budžeta za 2018. do kraja mjeseca

Izrada Nacrta zakona o budžetu za iduću godinu je u toku i on će u naredne dvije sedmice biti dostavljen Vladi na razmatranje, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva finansija.

 

Predstavnici tog Vladinog resora su, kako su kazali, obavili razgovore sa potrošačkim jedinicama na temu izrade Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu, kao i detaljnu analizu dospjelih zahtjeva.

“U skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i rokovima koji su precizirani, Ministarstvo finansija će do kraja oktobra uputiti Nacrt zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu Vladi na razmatranje”, naveli su u Ministarstvu, na čijem je čelu ministar Darko Radunović.

Kako su istakli, većina potrošačkih jedinica je tražila povećanje sredstava u odnosu na ona koja su im bila opredijeljena Zakonom o budžetu za ovu godinu.

Međutim, u Ministarstvu nijesu željeli da preciziraju koje potrošačke jedinice su tražile povećanje budžetskih sredstava i u kojem iznosu, ali su naveli da su svi zahtjevi u skladu sa njihovim akcionim planovima i usvojenim strategijama. Ovogodišnji budžet iznosi dvije milijarde eura.

Opštine su dužne da do 1. novembra dostave Ministarstvu finansija nacrte svojih budžeta, dok lokalne skupštine kasu moraju utvrditi do 1. decembra prethodne za narednu godinu. Prije usvajanja budžeta opštine su dužne da pribave pozitivno mišljenje Ministarstva.

Shodno Zakonu o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, Vlada mora do 15. novembra da dostavi Skupštini predlog budžeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније