Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2017. 07:54   >>  07:25 1

CBCG SAOPŠTILA

Priliv iz of-šora 99 miliona eura

Iz Crne Gore se za šest mjeseci prema 14 of-šor destinacijama odlilo 15,5 miliona eura, dok je priliv bio 99 miliona eura, saopštili su iz Centralne banke (CBCG).

Iz CBCG su kazali Pobjedi da se radi o kompletnim transakcijama koje su evidentirane u platnom bilansu.

Ukupan priliv prošle godine bio je 138,9 miliona, a odliv iz Crne Gore prema tim destinacijama 31 milion eura. Najveći odliv u prvoj polovini ove godine bio je ka Hong Kongu, 7,6 miliona eura, ali je istovrememo 11 puta veći priliv novca iz tog grada u Crnu Goru, 78,5 miliona eura.

U prošloj godini ukupan priliv iz Hong Konga je bio 98,1 milion eura, a odliv 14,1 milion eura. Na drugom mjestu su Britanska Djevičanska Ostrva iz kojih je ove godine priliv bio 6,7 miliona, a odliv 1,5 miliona. Za kompletnu prošlu godinu priliv je bio 9,6 miliona, a odliv 5,6 miliona eura.

Na trećem mjestu je Monako sa 4,8 miliona eura priliva i 142 hiljade eura odliva. U prošloj godini priliv iz Monaka je bio 6,1 miliona, a odliv 3,3 miliona eura. Na četvrtoj poziciji je Lihtenštajn sa prilivom od 3,8 miliona eura i odlivom od 411 hiljada. Prošle godine priliv je bio 12,7 miliona, a odliv 1,1 milion eura.

Na petom mjestu je Panama sa 2,9 miliona eura priliva za pola tekuće godine i odlivom od 915 hiljada eura. U prošloj godini priliv je bio 5,3 miliona, a odliv tri miliona eura.

Iz CBCG su objasnili da evidentiraju kompletan priliv i odliv novca koji je rezultat transakcija rezidenata Crne Gore sa nerezidentima.

"Radi se o izuzetno obimnoj bazi podataka, u okviru koje je moguće praviti pregled transakcija po 250 različitih osnova, kao i po zemljama", kazali su iz CBCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније