Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R. [ Mina ]

09. 10. 2017. 16:03 >> 16:23
4

MARKOVIĆ JASAN

Dugovi MA neće na teret budžeta

Odgovorna Vlada ne smije dozvoliti da opterećenja i zaduženja Montenegro Airlinesa u jednom danu padnu na teret budžeta, saopštio je premijer Duško Marković.

„Samo neodgovorni pojedinci, politički ostrašćeni i kalkulanti mogu Vladi spočitavati njeno opredjeljenje i namjeru da podrži MA i da tu kompaniju dovede u fazu kada će problemi u njenom poslovanju biti kvalitetnije riješeni“, rekao je Marković tokom radne posjete Ulcinju, odgovarajući na pitanja novinara.

On je, komentarišući poziv predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) Specijalnom državnom tužilaštvu u vezi sa profitom Aerodoroma Crne Gore, kazao da preusmjereni prihodi nijesu sredstva tog preduzeća, nego budžeta.

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, pozvao je SDT da ispita ugovore kojima se profit Aerodroma Crne Gore od 2,3 miliona eura daje kao garancija Montenegro Airlinesu za kredit kod Hipotekarne banke.

„Ako MA ne bude imao perspektivu, Vlada će u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima“, naveo je Marković.

On je dodao da se oni koji se bave tim, bave iz zle namjere i političkog profita, a ne iz suštine, dok se Vlada bavi suštinom da održi svako preduzeće ukoliko je to moguće.

„Da li radimo po zakonu – o tome odlučuje neko drugi. Mi smo to uradili u skladu sa zakonom i po osnovu ovlašćenja koja ima Vlada. Ko god misli da Vlada to nije uradila po zakonu ima tužioca i policiju i neka objavljuje, potkazuje i denuncira, a mi ćemo raditi svoj posao“, poručio je Marković.

On je saopštio da će se Vlada ponašati državno odgovorno.

„Danas MA kritikuju oni koji su najviše novca iznijeli iz te kompanije po osnovu naknada u upravnim odborima, dnevnicama i putovanjija. Treba li da podsjetim koji su to ljudi? Ja neću, ali pitajte Konjevića, on to bolje zna jer je tamo bilo najviše ljudi iz njegove stranke“, kazao je Marković.

Marković je ocijenio da je Opština Ulcinj, u saradnji sa Vladom, značajno stabilizovala finansije, zbog čega će u narednom periodu biti lakše kreirati razvojne planove u kojima će učestvovati izvršna vlast i ta lokalna samouprava.

On je rekao da je cilj da Vlada i ta lokalna samouprava zajedno definišu prioritete za razvojnu perspektivu.

„Opština Ulcinj je uradila gotovo sve što je do nje i zaista sam pozitivno iznenađen nivoom pripreme projekata koji treba u Ulcinju brzo da podstaknu razvoj infrastrukture, kao i onih koji će unaprijediti i turističku ponudu. Sasvim sam siguran da ćemo u Ulcinju veoma brzo imati projekte koji će unaprijediti turistički potencijal i doprinijeti novom kvalitetu života i zapošljavanjima“, kazao je Marković.

Marković je naveo i činjenicu da kredibilni investitori pokazuju interesovanje za gradnju hotela visoke kategorije u Ulcinju.

„Ono što je kapitalno važno, a i o tome smo razgovarali, je da do kraja godine stvorimo uslove za početak izgradnje kanalizacione mreže za četiri naselja u Ulcinju koji će sasvim sigurno riješiti 50 odsto problema zagađenja Porta Milene što je odlučujuće važno za nove investicije“, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније