Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2017. 17:21   >>  16:49

NOVI SAD

Brojne nagrade za Plantaže

Kompanija Plantaže je na međunarodnom Sajmu hortikulture u Novom Sadu dobila diplomu sa velikim šampionskim peharom za proizvodnju i kvalitet stonog grožđa, breskve, nektarine i loznog sadnog materiala.

Kompanija je nagrađena zlatnim medaljama za lozni kalem Vranac, loznu podlogu Paulsen 1103P, grožđe Ribijer, Viktorija, Kardinal, Pleven i Muskat Italija, sorte maslina Barska žutica i Lećino, breskve Rome star, Marija Marta i Royal Gloria, kao i za nektarinu Venus.

Plantaže su za nektarinu sorte Marija Aurelija nagrađene srebrnom medaljom.

Direktor vinogradarsko voćarske proizvodnje Plantaža, Dušan Kankaraš, kazao je da je u pitanju smotra od velikog značaja.

„To je prilika da se odmjerimo na međunarodnom nivou sa ozbiljnim proizvođačima i da znamo svoje mjesto na međunarodnoj mapi hortikulture“, kazao je Kankaraš.

Na sajmu su, pored crnogorskih, nastupili izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije, a predstavljeni su i proizvodi iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Njemačke i Švedske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније