Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 08:17   >>  07:47 1

AGENCIJA OCIJENILA

Kreditni rejting CG sada stabilan

Agencija za kreditni rejting Standard&Poors objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru kojim je promijenila izgled rejtinga naše zemlje iz "negativnog" u "stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

 

Pojašnjavaju da je promjena za Crnu Goru rezultat dobro balansiranih mjera na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta, čija će odlučna i dosljedna primjena usloviti ubrzani proces smanjenja deficita i nivoa javnog duga od 2020. godine.

"Stručnjaci navedene institucije procjenjuju da će crnogorska ekonomija u narednom periodu rasti po stabilnim stopama, uz potencijal da se nivo projektovanih stopa premaši zahvaljujući investicijama. Uspješna i istrajna implementacija mjera fiskalne konsolidacije u srednjem roku, kako se navodi, preduslov je očuvanja rejtinga naše zemlje u narednom periodu, dok bi jačanje otpornosti na eksterne šokove vodilo povećanju ocjene kreditnog rejtinga", navode iz Ministarstva finansija.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније