Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2017. 15:20 >> 14:57
5

MARKOVIĆ - MA

Bar-Boljare u predviđenom roku

Autoput Bar - Boljare biće najkvalitetniji i izgrađen u predviđenom roku a doprinijeće ne samo prosperitetu Crne Gore već i građana cijelog regiona, kazao je potpredsjednik Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa Kine Ma Peihuu.

Potpredsjednika Svekineskog kongresa primio je predsjednik Vlade Duško Marković.

"Na sastanku je zajednički konstatovano da su međudržavni odnosi Crne Gore i Narodne Republike Kine otvoreni i prijateljski što daje prostor za proširivanje ekonomske saradnje, naročito kao i za produbljivanje saradnje u obrazovanju, nauci i kulturi", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković je, kako se dodaje, istakao da Crna Gora principijelno podržava politiku jedne Kine i da cijeni to što je NR Kina kao globalna sila uvijek imala razumijevanja za strateške ciljeve Crne Gore i što ih nikada nije dovodila u pitanje.

"Ma se posebno zahvalio Crnoj Gori na principijelnom i čvrstom stavu rekavši da NR Kina izuetno cijeni politiku naše zemlje u pitanjima od kineskog nacionalnog interesa kao i da NR Kina, sa svoje strane, ima puno razumijevanje za crnogorske strateške ciljeve i da poštuje izbor građana Crne Gore u određivanju sopstvene budućnosti", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, dodaje se, saglasili da kineski projekat "Pojas i put" predstavlja šansu za sve države unutar inicijative kako u ekonomiji tako i na polju razmjene ljudi i ideja čime se doprinosi boljem razumijevanju i povećanju bezbjednosti.

"Crna Gora u potpunosti podržava Inicijativu i aktivno će učestvovati u njoj", rekao je Marković.

Ističe se da je prioritetna dionica Autoputa Bar-Boljare, koji gradi kineska kompanija CRBC uz 76 crnogorskih podizvođača, istaknuta je kao primjer dobre saradnje na uspješnom projektu.

"Potpredsjednik Svekineskog kongresa je izrazio zadovoljstvo dobrim napretkom radova i izrazio uvjerenje da će Autoput biti izgrađen u predviđenom roku i sa najvišim kvalitetom te da će doprinijeti ne samo prosperitetu Crne Gore već i građanima cijelog regiona. Konstatovano je da je Crna Gora interesantna za kineske investicije, posebno u oblasti tehnologija za obnovljive izvore energije i u oblasti proizvodnje zdrave hrane, te kao destinacija za veći broj kineskih turista", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније