Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

24. 09. 2017. 15:40   >>  19:41 8

RADUNOVIĆ ZA TVCG

Izvještaj MMF-a preporuka za novi kredit

Izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru u kojem su pohvaljene mjere fiskalne konsolidacije dobra su preporuka za pregovore sa Svjetskom bankom koja bi trebalo da nam odobri garancije za kredit u vrijednosti od 90 miliona eura, kaže za TVCG ministar finansija Darko Radunović.

 

"Postojeće mjere štednje biće dovoljne da do 2020. javni dug svedemo na 67 odstp BDP-a", saopštio je Radunović.

On je dodao kako će pozitivne ocjene MMF-a o mjerama štednje i fiskalne konsolidacije poboljšati pregovaračku poziciju Crne Gore sa Svjetskom bankom o garanciji za kredit koji ćemo koristiti za refinansiranje postojećih kredita.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније