Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

22. 09. 2017. 15:47 >> 15:17

NA FORUMU OCIJENJENO

Sistemi podrške bi unaprijedili poslovanje

Stvaranjem sveobuhvatnih sistema podrške i servisa za pospješivanje preduzetništva na nacionalnom nivou značajno bi se unaprijedilo poslovanje postojećih preduzeća, olakšao razvoj novih i stvorili programi osposobljavanja i edukacije, istakli su članovi projektnog tima, ocijenjeno je na Ekonomskom forumu koji su organizovali Savjeti mladih Opštinskih odbora DPS-a iz Pljevlja i Nikšića

Kako su kazali iz DPS-a, cilj foruma je unapređenje saradnje mladih u Crnoj Gori na pitanjima afirmacije razvoja preduzetništva, kao i preduzimanja koraka za unapređenje logistike u cilju samozapošljavanja mladih i saradnje na realizaciji projekata iz ove oblasti.

„Ukoliko zainteresovani nemaju dovoljno iskustva za upravljanje sopstvenim preduzećem, ideja je da im se omoguće neophodne obuke, mentorstva i i osposobljavanje. Veliki broj interesanata ima ideje ali nema dovoljno preduzetničkog i marketing duha kako bi ih realizovali, te je osnovni cilj da im se na ovaj način pruži podrška koja će im biti polazna osnova za uspješno poslovanje“-naglasio je član projektnog tima Savjeta mladih OO DPS Nikšić Darko Žugić.

Na forumu su prezentovani načini unapređenja preduzetništva koji će biti dostupni široj javnosti, servisi za podršku razvoju ideja, pomoć u izradi biznis planova i istraživanju tržišta, sistem promocije na društvenim mrežama, posredovanje kod investitora i kreditnih institucija. Priremljen je i web sajt bizniscentar.me preko kojeg će korisnicima biti dostupne informacije, kako informativni i edukativni tekstovi o preduzetništvu, tako i konsultantske usluge.

Predsjednik Savjeta mladih OO DPS Pljevlja Danijel Živković istakao je značaj budućeg razvoja ove ideje prvenstveno u Pljevljima.

“Zainteresovanost mladih je evidentna, što se ogleda i kroz aktivno učešće na ovom forumu. Raduje me činjenica da postoje mladi ljudi koji imaju energiju i ideje, a na nama je da im kroz stvaranje povoljne klime pomognemo realizaciju istih”, istakao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније