Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

21. 09. 2017. 17:38 >> 17:08
1

VLADA ODLUČILA

"Karisma" zakupljuje Rivijeru na 30 godina

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju u dugoročni zakup kompleksa HTP "Ulcinjska rivijera" konzorcijumu "Karisma Hotels & Resorts", a minimalna zakupina za 30 godina je 450.000 eura, saopštili su. Odlučeno je da se pošalje 10.000 eura kao simbolična pomoć zemljotresom pogođenom Meksiku.

"Odlukom se konzorcijumu `Karisma Hotels & Resorts`, koji se prijavio kao jedini ponuđač na javnom tenderu, daje u dugoročni zakup, na 30 godina, zemljište u opštini Ulcinj ukupne povšine 122.214 m², vlasništvo države Crne Gore, čiji je korisnik HTP `Ulcinjska rivijera` AD, Ulcinj, na kojem se nalazi kompleks hotela `Olympic`, `Bellevue`, objekat restorana i drugi prateći sadržaji, vlasništvo `Ulcinjske rivijere`", objasnili su iz Vlade

Kako su istakli, minimalna zakupnina za period trajanja zakupa od 30 godina iznosi 450.000 eura godišnje, a Investicioni program predviđa, u periodu od 2017 – 2019. godine, investicije u visini od 16,24 miliona eura, unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvjezdice.

"Planirana je i izgradnja novih objekata, tako da nakon ispunjenja lnvesticionog programa koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona eura, kompleks do 2027. godine dostigne kapacitet od minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvjezdice", kazali su iz Vlade.

Usvojen je i Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za period januar – jun 2017, sa Izvještajem o sprovođenju Plana privatizacije za period januar-jun 2017. 

"Vlada je donijela Odluku o određivanju regiona za proizvodnju vina. Tim dokumentom su određeni regioni za proizvodnju vina koji predstavljaju jedinstveno geografsko područje, sa približno istim agroekološkim uslovima, karakterističnim sortimentom vinove loze i tehnologijom proizvodnje, koji opredjeljuju karakteristike vina. Donošenjem te Odluke omogućeno je geografsko označavanje crnogorskih vina, koje je u potpunosti kompatibilno sa geografskim označavanjem vina u Evropskoj uniji. Za vino koje dobije zaštitu geografske oznake na nacionalnom nivou može se zatražiti zaštita i na nivou Unije i prije formalnog članstva Crne Gore u EU"; poručili su iz Vlade.

Kako su istakli, pored toga, stvara se osnov za efikasno funkcionisanje tržišta, ravnopravnu konkurenciju, očuvanje povjerenja i zaštitu interesa potrošača, te postiže bolja pozicioniranost i očuvanje reputacije crnogorskih vina na međunarodnom tržištu.

"Usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji priotitetnih projekata iz oblasti poljoprivrede, III kvartal 2017. U raspravi je ocijenjeno da se realizacija planiranih projekata srpovodi planiranom dinamikom, uz intenziviranje aktivnosti na projektima koji se finansiraju iz evropskih fondova", objasnili su iz Vlade.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније