Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2017. 14:34   >>  14:04

OČEKUJE NASTAVAK DOBRE SARADNJE

Brajović sa ambasadorima UAE i Meksika

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je tokom sastanka sa ambasadorima Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Meksika kazao da očekuje da će saradnja sa UAE biti unaprijeđena posebno u oblastima turizma, zdravstva, obrazovanja i kulture i iskazao interes za intenziviranje saradnje sa Meksikom u oblasti ekonomije, naročito pomorske privrede, poljoprivrede, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Tokom razgovora sa ambasadorom UAE u Crnoj Gori Abdulsalamom Harebom Obaidom Al Romaitijem, Brajović je istakao da Crna Gora cijeni obim investicija te zemlje u Crnoj Gori i izrazio očekivanje da će sadržajna saradnja biti dodatno unaprijeđena, posebno u oblastima turizma, zdravstva, obrazovanja i kulture.

"Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju primjer stabilnosti u svojim regionima, te da imaju dosta sličnosti u pogledu multietničkog, multivjerskog i multikulturalnog sklada koje njeguju obje države", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Tokom sastanka sa ambasadorom Meksika, Markom Antonijem Garsijom Blankom, kako je saopšteno Brajović je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno jačanje prijateljskih odnosa dvije zemlje te da postojanje Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u Kongresu Meksika otvara mogućnost za unapređenje parlamentarne saradnje.


"Brajović je upoznao ambasadora sa aktuelnom političkom situacijom i spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore i iskazao interes za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, naročito pomorske privrede, poljoprivrede, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi i o kandidaturi meksičke senatorke Gabrijele Kuevas Baron za mjesto predsjednice Interparlamentarne unije za period 2017 – 2020.

"Predjednik Brajović je ambasadoru Meksika prenio izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu državu i uzrokovao veliki broj ljudskih žrtava i ogromna materijalna razaranja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније