Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2017. 16:28 >> 15:57

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU

Karisma da zakupi Ulcinjsku rivijeru

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je danas Vladi da prihvati predlog ugovora o davanju u dugoročni zakup hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera konzorcijumu Karisma Hotels & Resorts.

Savjet je na sjednici razmatrao izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta u svojini države i objekata u svojini Ulcinjske rivijere, sa predlozima odluke od davanju u dugoročni zakup i ugovora.

“Savjet je predložio Vladi da usvoji izvještaj i prihvati ugovor”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Predloženom odlukom se, kako je objašnjeno, u dugoročni zakup, na 30 godina, konzorcijumu Karisma Hotels & Resorts daju zemljište u opštini Ulcinj ukupne povšine 122,21 hiljadu metara kvadratnih, vlasništvo države, čiji je korisnik Ulcinjska rivijera.

Na zemljištu se nalazi kompleks hotela Olympic, Bellevue, objekat restorana i drugi prateći sadržaji, vlasništvo Ulcinjske rivijere, a koji su, zajedno sa navedenim zemljištem, predmet ugovora o zakupu.

Konzorcijum se prijavio kao jedini ponuđač na javni tender koji je objavljen 21. juna u domaćoj, a dan kasnije u stranoj štampi kao i na internet stranici Savjeta.

“Minimalna zakupnina za period trajanja zakupa od 30 godina iznosi 450 hiljada EUR godišnje. Investicioni program od ove do 2019. godine predviđa investicije u visini od 16,24 miliona EUR, unaprijeđenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvjezdice, kao i izgradnju novih objekata. Nakon ispunjenja investicionog programa, koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona EUR, kompleks bi do 2027. godine trebalo da bude kapaciteta minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvjezdice”, navodi se u saopštenju.

U diskusiji, u kojoj je učestvovalo više članova Savjeta, ocijenjeno je da renomirana turistička kompanija kao strateški investitor u crnogorski turizam donosi viši kvalitet usluge i predstavlja osnov za stvaranje nove vrijednosti, kao i da je riječ o kvalitetnom ugovornom aranžmanu.

Savjet je razmotrio i zahtjev Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera za davanje saglasnosti na aneks 1 ugovora o zajedničkom ulaganju, zaključenim sa budvanskom kompanijom Euromix trade.

“Savjet se saglasio sa aneksom kojim su predviđeni kreditno zaduženje Euromix trade kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u iznosu od četiri miliona EUR i produženje roka za zavtšetak radova na hotelu Crystal Riviera u Petrovcu do početka sezone naredne godine”, navodi se u saopštenju.

Savjet je razmotrio izvještaj o radu Savjeta za prvih šest mjeseci ove godine, sa izvještajem o sprovođenju Plana privatizacije.

Na sjednici je donijet Pravilnik o načinu pokretanja, sprovođenja i okončanja postupka nabavke male vrijednosti, koji je usklađen sa izmjenama Zakona o javnom nabavakama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније