Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 19:19 >> 18:51
9

KRIVOKAPIĆ U TIVTU

"Aerodrom je pitanje svih u CG"

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP), Ranko Krivokapić, pozvao je Tivćane da zajedno sa ostalim u Crnoj Gori odbrane tivatski aerodrom, koji je, kako je kazao, poslednje što je ostalo od resursa koji mogu omogućiti budući razvoj posle završetka "pohare" u Crnoj Gori.

Krivokapić je danas posjetio štand SDP-a na Pinama u Tivtu, gdje se prikupljaju potpisi za peticiju "Odbranimo Aerodrom", kojom se traži organizovanje lokalnog referenduma o budućnosti tivatske vazdušne luke.

"Pohara traje. Tu u komšiluku Bijela je otišla za vrijednost jednog apartmana na Zavali. Brodogradilište koje je stotine ljudi zapošljavalo i donosilo prihod Crnoj Gori, otišlo je za stambenu izgradnju. To smo vidjeli da se desilo i sa drugim lokacijama. Više nemamo industriju, nemamo stabilne zaposlenosti. Izvozimo, kao sirovinska zemlja smo postali afričkog tipa. Naša ekonomija je strukture Afrike i aerodromi su jedno od mjesta koje može obezbjeđivati dodatni profit, koji ga obezbjeđuje za grad, državu, za naše školstvo, zdravstvo koje ionako nema dovoljno sredstava u budžetu, profitni centar koji nijedna ozbiljna država tipa Crne Gore, veličine Crne Gore, ne smije da otuđi", kazao je Krivokapić za Radio Tivat.

On je kao dobra primnjer naveo Dubrovnik i aerodrom "Ćilipi".

"Dubrovnik je u susjedstvu, a možemo znati koliko grad Dubrovnik na tom aerodromu gradi svoju budućnost i razvoj. Boka je veći potencijal od Dubrovnika. Ako bi bila u rukama slobodne vlasti, poštene vlasti, vlasti koja brine o budućnosti a ne kako da budućnost provede kao takozvani crnogorski šeici. I zato je SDP krenuo u tu akciju kao i mnogo puta prije", naveo je Krivokapić.

On je poruči da se pitanje Aerodroma Tivat tiče svih u Crnoj Gori, a ne samo jedne partije.

"Mi smo zaštitili da Elektroprivreda ode iz Crne Gore, mi smo zaštitili da Tara postane bara koja bi služila opet nekom drugom. Odbranili smo, kao što znate, i druge resurse, one bazične resurse. Ovo je pitanje svih u Crnoj Gori, ne jedne partije. Samo je jedna partija protiv toga. Sve ostale partije su za odbranu elementarnih, osnovnih narodnih dobara koja treba da služe svima. Ovako postaju vlasništvo pojedinaca. I kupci i prodavci u Crnoj Gori su, na žalost, isti. Veće zloupotrebe ne može biti u načinu vladanja bilo kojom državom", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније