Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

13. 09. 2017. 09:20 >> 08:49

ODLUKA SUDA

"Ave Maria Koljčević" u stečaju

Privredni sud donio je rješenje o uvođenju stečaja u podgoričko preduzeće Ave Maria Koljčević, na predlog Poreske uprave (PU), zbog duga od oko 648 hiljada eura, saznaju Vijesti.

Rješenje je donijeto na ročištu koje je održano u utorak u Privrednom sudu, a prvi sastanak Odbora povjerilaca je zakazan za 11. oktobar.

Ispitno ročište biće održano 14. novembra ove godine.

Prema posljednjim podacima Centralne banke, Ave Maria Koljčević je u blokadi na iznos od 7,63 miliona EUR, neprekidno osam godina i šest mjeseci.

PU je zahtjev za uvođenje stečaja u tom preduzeću podnijela 12. juna.

Preduzeće Ave Maria Koljčević je među najvećim poreskim dužnicima i na crnoj listi PU je od kada je lista počela da se objavljuje 2013. godine.

Osnivač ove firme 2002. godine bio je Pjetar Koljčević. On je "napustio" firmu u aprilu 2011. godine kada je već dvije godine bila u blokadi i počela da gomila milionski dug prema državi.

Kako je kasnije saopštio, on je tada firmu besplatno ustupio Milošu Živaljeviću, koji se od tada zvanično vodi kao vlasnik u Crnogorskom registru privrednih subjekata (CRPS).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније