Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio P.R. [ Mina ]

12. 09. 2017. 18:05 >> 17:35

SEKULIĆ OCIJENILA

Korisna iskustva preduzetnika Slovenije

Crnogorski privrednici mogu mnogo da nauče od svojih slovenačkih kolega naročito kada su u pitanju oblasti ekonomije i privrede, posebno u dijelu razvoja malih i srednjih preduzeća, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam zajedno sa crnogorskom delegacijom privrednika i predstavnika drugih institucija u prilici da prisustvujem 50. celjskom Sajmu male privrede i preduzetništva", kazala je Sekulić na otvaranju izložbenog prostora crnogorskih privrednika na sajmu.

Ona je ocijenila da je Slovenija idealna država od koje se mnogo toga može naučiti u oblasti i ekonomije, i privrede, posebno u dijelu razvoja malih i srednjih preduzeća malih i srednjih preduzeća.

Prema njenim riječima, i za državnu upravu postoji prostor da dosta nauči od slovenačkih kolega u dijelu kreiranja ambijenta za razvoj malih i srednih preduzeća.

"Sa druge strane, i naši privrednici itekako mogu da nauče od svojih slovenačkih kolega kako se pokreće biznis, kako se taj biznis održava, kako da ostanu konkurentni i sada, u uslovima kada je Slovenija članica Evropske unije", kazala je Sekulić.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, sajam u Celju ocijenila kao veoma koristan i izrazila očekivanja da će crnogorski privrednici korisno upotrijebiti provedeno vrijeme u Sloveniji, kako bi stekli što veći broj kontakata i uspostavili neke oblike saradnje sa svojim slovenačkim kolegama.

Oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih sektora, među kojima je najveći broj onih iz prehrambene i prerađivačke industrije, kao i uslužnih djelatnosti, predstaviće u narednim danima svoje proizvode i usluge na celjskom Sajmu preduzetništva.

Saopšteno je da će na Sajmu će, osim proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније