Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavio: B.V. ]

11. 09. 2017. 13:18 >> 14:20
2

BRAJOVIĆ PORUČIO

Aerodromi da ostanu državi

Aerodromi Crne Gore treba da ostanu u vlasništvu države, a najbolji način njihove valorizacije je kreditiranje, saopštio je predsjednik Skupštine i Socijaldemokrata (SD), Ivan Brajović.

 

“Kreditiranje bi podrazumijevalo da Aerodromi uzmu kredit za njihov razvoj, jer su potentna firma koja može vraćati kredit bez ikakvih problema”, rekao je Brajović novinarima u Skupštini prilikom posjete predsjednika slovenačkog parlamenta, Milana Brgleza.

On je kazao da su Socijaldemokrate uvijek znale da zaštite interese Crne Gore i da su u toj partiji uvijek bili protiv privatizacije i monopola.

“Bili smo protiv privatizacije Jugopetrola i Telekoma, spriječili smo privatizaciju Elektroprivrede (EPCG) i to se pokazalo uspješnim”, naveo je Brajović.

On je dodao da su Aerodromi jedno od najboljih preduzeća u Crnoj Gori.

“Mislim da je najbolji vid njihove valorizacije razvoj kroz kredit, koji bi uzelo to preduzeće koje je potentno da vraća kredite", smatra Brajović.

On je rekao da je ta inicijativa već davno bila upućena Vladi.

“Mislim da je to najbolji način za valorizaciju. Ta priča je davno ispričana među koalicionim partnerima i uvijek sam za to da bilo koji naš resurs bude iskorišćen na onaj način da od toga Crna Gora ima najviše koristi”, saopštio je Brajović.

Premijer Duško Marković je krajem maja saopštio da je opredjeljenje Vlade da Aerodrome Crne Gore u cjelini, a posebno aerodrom Tivat, pokušaju da valorizuju kroz model dugoročnog zakupa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније