Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

11. 09. 2017. 08:39 >> 08:10
7

VALORIZACIJA

Strane kompanije "mjerkaju" aerodrome

Više kompanija iz različitih zemalja trenutno je zainteresovano za valorizaciju crnogorskih aerodroma, a do sada sam razgovarao sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE, Azerbejdžana, Kanade, Turske, Kine, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

 

On je u intervjuu za DN kazao da će aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije aerodroma biti dostupni javnosti, što će, kako smatra, otkriti sve zlonamjerne spekulacije i potvrditi istinitost i dobru namjeru Vlade u ovom postupku.

"U ovom trenutku mogu da kažem da postoji više zainteresovanih kompanija iz različitih zemalja koji su pokazali interesovanje za naše dalje planove kada je u pitanju vazdušni saobraćaj. Do sada sam imao prilike da razgovaram kako sa zainteresovanim kompanijama iz UAE, tako i iz Azerbejdžana, Kanade, Turske, Kine… Stekao sam utisak da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacija koja će tek razvijati svoje kapacitete, pa su tako i velike kompanije prepoznale trenutak u kome je investiranje u saobraćajnu infrastrukturu finansijski održiv projekat", rekao je Nurković.

On je saopštio da iz razgovora sa potencijalnim investitorima dolazimo do novih ideja, koje će biti inkorporirane u buduću tendersku dokumentaciju, kao uslovi za dobijanje koncesije, a čijom realizacijom će se povećati benefiti, za gradjane, državu, turističku i druge privredne grane, a naravno i za zaposlene u aerodromima.

"Dakle, niko ne razgovara sa kompanijama da bi neku od njih favorizovao, ili odabrao mimo tenderske procedure, jer je i laiku jasno da to nije moguće na taj način realizovati, već su to obične spekulacije i otpori raznih lobija, interesnih grupa i zlonamjerne i tendenciozne opozicije. Planirane aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije aerodroma biće dostupni javnosti, što će otkriti sve zlonamjerne spekulacije, koje sam prethodno pomenuo, a potvrditi istinitost i dobru namjeru Vlade u ovom postupku", rekao je Nurković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније