Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B [ Vijesti ]

09. 09. 2017. 08:41 >> 08:13

NOVI DUVANSKI

U novembru počinje proizvodnja

Početak proizvodnje u Novom duvanskom kombinatu (NDKP) se realno može očekivati do kraja novembra, saopštio je izvršni direktor fabrike, Gabriele Arveda.

"Sve trenutne odluke i aktivnosti imaju isključivi cilj da se što prije počne sa proizvodnjom. Nova fabrika je izgrađena, u toku je proces priključenja na infrastrukturu i priprema za instalaciju opreme", rekao je Arveda Vijestima.

Do kraja septembra će, kako je dodao, u Crnu Goru pristići 80 odsto mašina i opreme koje su im potrebne za početak proizvodnje.

"Paralelno ćemo raditi na pribavljanju svih potrebnih dozvola od nadležnih organa. Tako da realno možemo očekivati početak prodajne proizvodnje do kraja novembra", kazao je Arveda.

List piše da je fabrika NDKP-a, prema ugovoru, trebalo da bude završena još u februaru, a u aprilu su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i predstavnici investitora, arapske kompanije BMJ Industries, najavili početak proizvodnje cigareta najkasnije u junu, ali to se nije desilo.

Na Skupštini akcionara, održanoj u petak, usvojeni su izvještaji o poslovanju, kao i odluka o procjeni državne imovine u NDKP.

„Istovremeno su reimenovani prethodno izabrani članovi borda, tako da tu nije bilo promjena“, dodao je Arveda.

Članovi Odbora direktora NDKP su predsjednik Abdulsalam Murad Juwaied Alganahi, Ahmad Ibrahim Hamdan Bkarirat i Nikola Dedeić.

Skupština akcionara je u junu smijenila odbor direktora, uključujući i predsjednika tog tijela Isata Boljevića, i imenovala novi. U Odbor direktora je umjesto Boljevića, protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje u šverc cigareta, izabran Alganahi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније